Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

FORMULIER ONTVANGEN

CONTACTFORMULIER

De manier van fotograferen van Jan Dirk Bol (Haarlem 1957) laat zich het best omschrijven als Sociaal Realisme. De flora, fauna en het leven van de mens brengt hij op nuchtere wijze in beeld.  Hij groeide op in een ‘rood nest’, met geschriften van de dichters Gorter en Roland Holst. `Mei ́ van Gorter: hij word er nog altijd stil van! Natuur diende thuis ter rust en ontspanning na gedane arbeid. Sinds zijn jeugd houdt hij zich bezig met fotografie. Begonnen met het vastleggen van zijn omgeving, familie, vakanties en de natuur op de Veluwe waar het hele gezin wekelijks naar toe gingen.

 

Jan Dirk was vanaf 1976 tot en met 1990 fotograaf bij "de Waarheid". Reportages, demonstraties en sportwedstrijden waren de voornaamste onderwerpen. Met veel plezier kijkt hij terug naar deze periode wat hij noemt zijn "Rode Jaren".

 

Sinds 2000 haalt hij zijn inspiratie uit het fotograferen van alledaagse dingen op een creatieve wijze. Straatleven, architectuur, lijnenspel, tekst zijn maar een paar van geliefde onderwerpen. Minstens een dag per week struint Jan Dirk (met zijn camera) in de aanslag in de natuur. De Hollandse kust en het Hollandse landschap; daar kan hij niet buiten. Hij is een groot liefhebber van duinen, strand, zee, wad en polder vele uren zwervend op zoek naar zijn ultieme foto moment.

 

Jan Dirk Bol

 

Lange Herenstraat 123

2011 LK Haarlem

 

mail@jandirkbol.nl

 

+31 (0) 6 515 788 28

+31 (0) 23 55 13 586

© Jan Dirk Bol - Fotografie. All Rights Reserved

 

No part of this website or any of its contents may be reproduced, copied,

modified or adapted, without the prior written consent of Jan Dirk Bol,

unless otherwise indicated.

 

You may share this website by any of the following means:

 

1. Using any of the share icons at the bottom of each page;

2. Providing a back-link or the URL of the content you wish to disseminate; and

3. You may quote extracts from the website with attribution to www.jandirkbol.nl

 

For any other mode of sharing, please contact me.

Commercial use and distribution of the contents of the website is not

allowed without express and prior written consent of the author.

No part of this website or any of its contents may be reproduced, copied, modified or adapted, without the prior written consent of Jan Dirk Bol.

 

Alle rechten voorbehouden. Niets uit de inhoud van de deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar gemaakt, in welke vorm of wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Jan Dirk Bol.